Osuuskunnan liittäminen kunnan vesilaitokseen

23.11.2022

Hyvä osuuskunnan jäsen!

Hallitus on neuvotellut Mäntyharjun kunnan kanssa osuuskunnan vesihuollon liittämisestä Mäntyharjun kunnan vesilaitokseen. Neuvottelut ovat siinä vaiheessa, että lautakuntaan on lähetetty esitys liittymisestä. Tekninen lautakunta jatkaa valmistelua ja tekee liittymisestä esityksen kunnan valtuustolle, joka sitten tekee päätöksen asiasta.

Tämän jälkeen osuuskunnan hallitus kutsuu ylimääräisen osuuskuntakokouksen koolle, jonka tehtävänä on sitten päättää, liitytäänkö kunnan vesilaitokseen vai ei. Päätös tarvitsee taakseen 2/3 osan enemmistön. Alustavaksi siirtymisajankohdaksi on suunniteltu tämän tilikauden loppua. Näin ollen 1.1.2023 osuuskunta olisi liitetty kunnan vesilaitokseen.  Aikataulu tulee kunnan puolelta ja näin ollen hallitus tulee pitämään tämän asian kanssa kiirettä.

Liittymisellä saavutetaan etuja, joista suurimpana houkuttimena ovat yhdenvertaiset veden hinnasta perittävät taksat kunnan muiden asukkaiden kanssa. Kunta veloittaa vedestä ja jätevedestä vähemmän kuin osuuskunta. Kunta tulee myös jatkamaan etämittareiden vaihtoa oman aikataulunsa mukaan. Veden- ja jäteveden laskutus siirtyy kunnalle. Myös perusmaksu määräytyy kunnan taksojen mukaisesti.

Tiedotteen liitteenä ovat kunnan lähettämät sopimusehdot, taksat ja liittymislomake. Jokaisen kiinteistön on täytettävä lomake ja lähetettävä se kunnalle. Tästä tulee myöhemmin tarkemmat ohjeet. Erillistä liittymismaksua ei osuuskunnan nykyisiltä jäseniltä peritä. Mahdolliset uudet liittyjät maksavat kunnan taksan mukaan. Asia tulee varmaan herättämään keskustelua mutta toivotaan tämän liittymisen Mäntyharjun vesilaitokseen etenevän hyvässä hengessä. Se on meidän kaikkien etu.

 

                                                    

Ystävällisin terveisin,

Toivolan vesihuollon osuuskunnan hallitus

 

23.11.2022Osuuskunnan liittäminen kunnan vesilaitokseen
06.10.2022Mittarin lukema ym.
28.06.2022Vuosikokouspöytäkirja 2022
03.05.2022Tiedote 1/2022
20.01.2022Mikkelin ympäristöpalvelujen tiedote